Vandaag viert de Oostendse hoboïst Ivan Dudal zijn zeventigste verjaardag.

Alhoewel hij vooral bekend is door zijn werk in het orkest van de Muntschouwburg, ken ik hem vooral uit de jaren tachtig toen hij deel uitmaakte van het Gentse opera-orkest. Op het galaconcert van Ingrid Kremling in 1986 droeg hij zijn steentje bij met een stijlvolle vertolking van Richard Strauss’ hoboconcert. “Al kunnen we hem wel aanraden om in het vervolg wat te gaan joggen met Ivan Sonck. Want met al onze « verheven » bedenkingen plegen we wel eens te vergeten dat sommige culturele prestaties aardig in de nabijheid van een sportieve inspanning komen,” schreef ik in De Rode Vaan nr.14 van 1986. Dit gaf uiteraard aanleiding tot wat kwinkslagen in de Butterfly, wat mijn stamcafé was als ik naar de opera ging. Buiten het feit dat ik daar bevriend was geraakt met het homokoppel dat dit café toen uitbaatte (mijn drie lievelingscafé’s uit die tijd werden toen alle drie door homo’s uitgebaat; de twee andere waren De Gentenaar en De Grote Avond), ging ik daar vooral omdat veel mensen van het orkest daar tijdens de pauze en na afloop een pint kwamen drinken. Naast Ivan waren dat o.a. Ingrid Van Lancker, Maria Slawkowska en Eddy Vanoosthuyse…

Ronny De Schepper 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.