Luc Carnier brengt mij ervan op de hoogte dat op 23 augustus Juliette De Maesschalck is overleden. Zij was de weduwe van Adolf De Mulder, die – als ik het goed heb – reeds in 2009 van ons is heengegaan.

Het is niet toevallig dat het Luc is die me hiervan op de hoogte brengt, want ik heb Juliette en Dolf leren kennen op de vakanties in Wallonië die Luc namens het Masereelfonds Gentbrugge jaarlijks organiseerde. Op onderstaande foto uit 1985 b.v. staat Dolf rechts (met zonnebril), maar Juliette zelf staat hier helaas niet op.

Ik noemde Dolf en Juliette mijn “papa en mama” en dat was dan vooral wegens Juliette die zich over mij (een pas gescheiden nieuwbakken vrijgezel) ontfermde, want altijd was er wel iets dat ik vergeten meenemen was. Zo herinner ik mij een nogal regenachtige vakantie waarbij ik geen regenjas had meegenomen. Juliette leende mij toen zo’n geel regenjakje, zo’n plastic ding dat ik dan nog open haalde, toen we bij een bepaalde wandeling door de prikkeldraad moesten kruipen. Ach, nostalgische herinneringen die er zijn om te koesteren.

Juliette en Dolf waren ook lid van de vzw Vrede en van de Esperanto-beweging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.