Marcel Meisen (foto Lord van Tasm via Wikipedia) heeft op het Duits kampioenschap wielrennen op de weg verrassend de zege gepakt. De 31-jarige coureur van Alpecin-Fenix was na een koers van 175 kilometer op de Sachsenring sneller dan niemand minder dan Pascal Ackermann, die twee jaar geleden nog Duits kampioen werd. Alexander Krieger maakte het feest voor Alpecin-Fenix compleet door derde te worden.

Bij de jeugd won Meisen eenmaal de nationale titel in het veldrijden. Begin 2008 versloeg de eerstejaars belofte Meisen Yannik Tiedt en Ole Quast met ruim verschil te Herford. In zijn daaropvolgende drie seizoenen bij de beloften werd hij telkens tweede op het Duits kampioenschap voor beloften. Dit na Sascha Weber (2009 en 2010) en Ole Quast (2011). Voor het overige stond hij bij de beloften ook op het podium van de Azencross (derde in 2008) en de Duinencross (tweede in 2010). Naast het veldrijden ontwikkelde Meisen zich ook als wegrenner, dit bij Team Kuota-Indeland.

Vanaf 1 september 2011 werd hij prof voor het Belgische BKCP-Powerplus. Zowel in 2012 (brons) als 2013 en 2014 (zilver) eindigde Meisen op het podium van het Duitse kampioenschap veldrijden. In het seizoen 2013-2014 kwam hij uit voor KwadrO-Stannah van ploegleider Adrie van der Poel. Hij won dat seizoen zijn eerste UCI-crossen: de GP Région Wallonne en de Nacht van Woerden. Begin 2015 wist Meisen zijn eerste Duitse titel bij de elite te veroveren. In Borna klopte hij Sascha Weber en Philipp Walsleben. Twee jaar later behaalde hij te Queidersbach zijn tweede nationale titel. Een week na het behalen van deze titel reed hij tijdens de Wereldbeker in het Italiaanse Fiuggi naar een tweede plaats, achter Wout van Aert. Dit was zijn eerste podium ooit in de Wereldbeker. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.