Mavi Garcia (foto Hoebele via Wikipedia) heeft na haar overwinning in het Spaans kampioenschap tijdrijden ook beslag gelegd op de titel in de wegkoers. In de finale reed de Alé BTC Ljubljana-renster weg bij Ane Santesteban om dan solo over de streep te komen in Baeza.

Margarita Victoria (Mavi) García (Marratxí2 januari 1984) is van oorsprong duathleet. Ik geloof zelfs dat ze in deze discipline ooit wereldkampioen is geweest, maar Wikipedia vindt dit blijkbaar niet de moeite om te vermelden. Tussen 2015 en 2017 reed ze bij de Baskische wielerploeg Bizkaia-Durango, in 2018 en 2019 bij Movistar Team en vanaf 2020 bij Alé BTC Ljubljana.

García won in 2016 het Spaans kampioenschap op de weg bij de elite en in 2018 het Spaans kampioenschap tijdrijden. In 2016 won ze het eindklassement van de Ronde van Burgos en in 2019 het bergklassement van de Tour de Yorkshire. In 2020 reed ze een uitstekende Strade Bianche, al werd ze op het einde toch nog geklopt door Annemiek van Vleuten. Maar enkele weken later heeft dan toch een troostprijs gekregen voor haar jammerlijke verlies in de Strade Bianche: ze behaalde de Spaanse titel in het tijdrijden, een discipline die haar gezien haar verleden beter ligt. Ze was bijna twee minuten sneller was dan haar dichtste concurrente Sara Martín Martín. Sheyla Gutierrez werd derde.(Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.