Peio Bilbao (foto Matthieu Riegler via Wikipedia) is de nieuwe Spaanse kampioen tijdrijden. De coureur van Bahrain McLaren was na een zeer lastige tijdrit van 47,5 kilometer tussen Cazorla en La Iruela verreweg de snelste. Hij verwees Luis Léon Sanchez naar het zilver, terwijl Gorka Izagirre op ruim anderhalve minuut achterstand derde werd.

Peio Bilbao López de Armentia (Guernica25 februari 1990) behaalde zijn eerste professionele overwinning in 2014 in de Spaanse 1.1-koers Klasika Primavera. Bilbao maakte zijn debuut in het profcircuit bij Orbea, maar stapte al snel over naar het Baskische Euskaltel-Euskadi. Toen deze ploeg ophield te bestaan ging Bilbao bij Caja Rural rijden. Uiteindelijk haalde Astana de Spanjaard weer terug naar de UCI World Tour, waarbij hij voornamelijk werd gehaald om kopman Fabio Aru bij te staan in de bergen.

In mei 2019 behaalde Bilbao de grootste overwinning van zijn carrière, toen hij de 7e etappe van de Ronde van Italië op zijn naam schreef. Hij bleef zijn medevluchters Tony Gallopin en Davide Formolo voor op de slotklim. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.