Juliette Labous (foto Cs-wolves via Wikipedia) is in Frankrijk kampioen in het tijdrijden geworden door met enkele seconden Audrey Cordon-Ragot te verslaan. Het dient gezegd dat er een reukje zit aan deze overwinning. Labous haalde namelijk verscheidene deelneemsters in en vooral Aude Biannic bleef heel de tijd in haar buurt hangen. Vaak ging ze ook opnieuw naar de kop, waardoor Labous ongetwijfeld voordeel haalde uit deze situatie. Cordon-Ragot van haar kant haalde slechts één concurrente in en deze werd onmiddellijk ook achtergelaten. Als je dus rekent dat het verschil slechts enkele seconden bedroeg… Biannic werd overigens nog derde in de uitslag.

Juliette Labous (Roche-lez-Beaupré (Besançon), 4 november 1998) behaalde bij de junioren al vier nationale titels (waarvan één in het veldrijden) en won ze brons op zowel het Europees als het wereldkampioenschap tijdrijden. Hierna kreeg ze haar eerste profcontract bij Team Sunweb. Op 9 juli 2017 won ze de afsluitende koninginnenrit van de Tsjechische rittenkoers Tour de Feminin – O cenu Českého Švýcarska in Krasna Lipa in een sprint-a-deux met Tayler Wiles.(Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.