Josef Cerny (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) mocht na het Tsjechisch tijdritkampioenschap op het hoogste schavot plaatsnemen. Na 40 kilometer tegen de klok in Mlada Boleslav hield de 27-jarige Cerny 10 seconden over op titelverdediger Jan Barta (Elkov-Kasper). Het brons was voor Adam Toupalik (Elkov-Kasper). 

Josef Černý (Praag11 mei 1993) won in 2012 het bergklassement van de Carpathia Couriers Paths. In 2013 werd hij al Tsjechisch kampioen tijdrijden bij de beloften. Hij won dat jaar ook het jongerenklassement van de Ronde van Mazovië. In 2014 won hij de Visegrad 4 Bicycle Race en werd hij opnieuws Tsjechisch kampioen tijdrijden bij de beloften, net als in 2015. In2017 won hij de 3e etappe en het eindklassement van de Ronde van Tsjechië. Hij won ook het eind- en puntenklassement van de Ronde van Zuid-Bohemen. In 2018 werd hij voor het eerst Tsjechisch kampioen tijdrijden bij de elite, tevens werd hij Tsjechisch kampioen op de weg. Daarbij won hij ook nog de 4e etappe Ronde van Zuid-Bohemen. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.