Vandaag is het negentig jaar geleden dat Walt Disney in “The Chain Gang” de hond Pluto heeft gecreëerd. Merkwaardig is dat de “stem” van Pluto van dan af tot in 1961 (met een onderbreking in 1940 toen Lee Millar de klus klaarde) aan Pinto Colvig zal worden toegeschreven (en vanaf 1961 aan Bill Farmer), terwijl bij mijn weten Pluto toch niet spréékt?!? Dat moet dan enkel over wat grommen en blaffen gaan… Het is trouwens op zich natuurlijk ook een eigenaardig gegeven dat een muis een hond als huisdier heeft en dat ze bovendien min of meer dezelfde afmetingen hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.