Sepp Kuss (foto Connor Mah via Wikipedia) heeft op de slotdag van het Critérium du Dauphiné optimaal geprofiteerd van het uitvallen van zijn kopman Primoz Roglic. De Amerikaan trok zelf de dagzege naar zich toe op de Montée de l’altiport. 

In 2014 werd Sepp Kuss (Durango13 september 1994) derde op het nationale kampioenschap crosscountry voor beloften. In juni 2016 behaalde hij zijn eerste UCI-zege toen hij de tweede etappe in de Tour de Beauce op zijn naam schreef. In het eindklassement werd hij zesde, met een achterstand van ruim twee minuten op winnaar Gregory Daniel.

In 2017 werd Kuss onder meer vijftiende in het eindklassement van de Joe Martin Stage Race en achtste in dat van de Ronde van de Gila. In mei maakte hij zijn eerste opwachting in de Ronde van Californië, die dat jaar voor het eerst deel uitmaakte van de UCI World Tour. In de Ronde van Utah droeg hij één dag de leiderstrui, nadat hij tweede was geworden in de tweede etappe. In september werd hij tweede in het eindklassement van de Ronde van Alberta.

In 2018 werd Kuss prof bij Team LottoNL-Jumbo. Op 8 september 2019 behaalde hij zijn tot dan toe grootste triomf, hij won de 15e etappe in de Ronde van Spanje. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.