Vandaag is het zestig jaar geleden dat vóór hun vertrek naar Hamburg The Silver Beatles hun naam veranderen in The Beatles. The rest, zoals men dan zegt, is history…

Eerst speelden ze van 17 augustus tot 3 oktober 1960 in de nogal vulgaire Indra Club, later konden ze zich opwerken naar de Kaiserkeller (4 oktober tot 30 november), maar het is pas van 27 maart tot 2 juli 1961 dat ze in de iets beter aangeschreven Top Ten Club terecht konden. (Van 13 april tot 31 mei 1962, van 1 tot 14 november 1962 en van 18 tot en met 31 december 1962 zouden ze ook nog in de Star Club spelen.)
Er wordt altijd op gewezen welk een harde leerschool het wel is geweest: in de week moesten ze immers dagelijks vier en een half uur optreden en tijdens het weekend zelfs zes uur. Voor dergelijk hels tempo moesten ze wel hun toevlucht nemen tot het gebruik van opwekkende middelen. Bovendien deelden ze de affiche met stripteasedanseressen. Ook in die tijd was het dus al: seks, drugs en rock’n’roll! Na verloop van tijd worden ze echter het land uitgezet omdat George Harrison nog minderjarig is.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.