Vandaag is het tachtig jaar geleden dat Henri Desgrange, de stichter van de Tour de France, is overleden.

In 1936 onderging Henri Desgrange, op dat moment 71 jaar oud, een paar weken voor de start van de Ronde een zware operatie. De dokters en zijn familie bezwoeren hem om thuis te blijven, maar daar wilde de oude baas niet van weten. Hij liet een volgwagen speciaal inrichten en was in Parijs toch present voor de start van de eerste etappe. Twee ritten hield hij het vol, maar dan diende hij de handdoek in de ring te gooien. De volgende rit, Charleville-Metz, werd op die manier het debuut van Jacques Goddet, hoofdredacteur van L’Auto en rechterhand van Desgrange, als de nieuwe directeur van de Ronde van Frankrijk. Desgrange zou nog vier jaar blijven leven.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.