De Tweede Wereldoorlog zorgde ook na de bevrijding nog voor wielerleed. Zo reed een colonne Amerikaanse soldaten op 15 augustus 1945 in een wedstrijd op de weg tussen Saint-Tropez en Marseille. Twee Franse renners van Italiaanse (*) afkomst werden zwaar geraakt. Bruno Carini bleef ter plaatse dood, terwijl de 33-jarige Dante Gianello een been moest worden afgezet.

(*) Carini was wel eigenlijk een Italiaans sprekende Zwitser. Hij had in 1937 en ’38 deelgenomen aan de Tour de France (42ste en 47ste) en won in die jaren ook Paris-Saint-Jean-d’Angely en de Grand Prix van Issoire en Thizy. In 1939 won hij Paris-L’Aigle en tijdens de oorlog de Grand Prix van Cannes (1941) en een etappe in het Circuit du Mont Ventoux (1942).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.