75 jaar geleden gaf Japan zich over na twee atoombommen op z’n grondgebied te hebben gekregen. Op die manier kwam er een einde aan het “Pacific” gedeelte van de Tweede Wereldoorlog. Dit werd in New York gevierd met een feestvreugde die men er in jaren niet meer had gezien. “They threw anything and kissed anybody in Times Square.” (On this day) Voor fotograaf Victor Jorgensen was het een aanleiding om dit iconisch plaatje te schieten. (Zoals het zo vaak gaat bij iconische foto’s, werd er achteraf beweerd dat hij in scène is gezet, maar persoonlijk vind ik dat de fotograaf er dan toch beter had voor kunnen zorgen dat de matroos zijn linkerhand een beetje eleganter zou houden.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.