Jumbo-Visma stapelt de overwinningen op sinds de hervatting van het wielerseizoen. Terwijl Wout Van Aert de openingsrit van de Dauphiné won, was de Nieuw-Zeelander George Bennett (foto Jérémy Günther Heinz Jähnick via Wikipedia) de sterkste in de Italiaanse semiklassieker Gran Piemonte. In Barolo boekte de 30-jarige Bennett, straks meesterknecht in de Tour, zijn tweede profzege uit zijn carrière. Diego Ulissi kwam nog sterk opzetten, maar strandde op de tweede plaats. Mathieu van der Poel werd derde.

George Bennett (Nelson7 april 1990) is een Nieuw-Zeelands wielrenner die in 2011 eindigde als derde in het eindklassement van de UCI Oceania Tour.

In 2015 zou hij namens LottoNL-Jumbo deelnemen aan de Ronde van Italië. Echter werd tijdens een reguliere test twee dagen voorafgaand aan de wedstrijd een te lage cortisolwaarde gemeten, waardoor Bennett niet deelnam en de ploeg met één renner minder moest starten.

In 2016 werd hij tiende in het eindklassement van de Ronde van Spanje. In 2017 boekte Bennett zijn eerste profzege door het eindklassement van de Ronde van Californië te winnen. Door een val moest hij de Ronde van Frankrijk 2017 verlaten nadat hij op een tiende plaats stond in het algemene klassement. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.