Ronald David Mael werd geboren in Culver City, Californië, op 12 augustus 1945. Hij is de broer van Russell Mael en de keyboardspeler, componist en tekstschrijver van de popgroep Sparks, waar Russell de zanger is.

Ron is afgestudeerd als graficus en cineast en legt zich toe op het ontwerpen van reclamecampagnes. In 1968 stichtte hij met zijn broer in Los Angeles de groep Halfnelson die in 1971 omgedoopt wordt tot Sparks.
Rons uiterlijk is opvallend. Hij kleedt zich uiterst conventioneel als een kantoormannetje, terwijl hij qua haardracht, ogen en snor door zou kunnen als reïncarnatie van Adolf Hitler, zo zegt men. Hijzelf heeft daar een vreselijke hekel aan en gezien zijn opleiding lijkt zijn imago mij dan ook veel meer gebaseerd op dat van de jonge Walt Disney (dat dus ipso facto Walt Disney op Adolf Hitler leek is dan weer een ander verhaal, net als dat snorretje dat ook bij “den Dolf” naar Charlie Chaplin lijkt te verwijzen). Het plaatje past alleszins in de act waarin Russell een hyperactief persoon moet uitbeelden, waaraan Ron zich ergert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.