Sunset Boulevard is een film noir geregisseerd door Billy Wilder en met William Holden en Gloria Swanson in de hoofdrollen. De film werd genomineerd voor elf Oscars en won er drie. Hij wordt beschouwd als een klassieker en staat hoog in de top 250 beste films aller tijden op de Internet Movie Database.

Wilder wilde aanvankelijk Mae West en Marlon Brando voor de hoofdrollen, maar benaderde geen van beiden. Vervolgens belde hij Pola Negri met het aanbod om haar te plaatsen in de vrouwelijke hoofdrol, maar hij had zo veel moeite met het verstaan van haar Poolse accent, dat hij gauw van mening veranderde. Nadien werd Norma Shearer de hoofdrol aangeboden, met Fred MacMurray in gedachten als haar tegenspeler, maar Shearer had geen interesse om uit haar pensioen te komen. Ook Greta Garbo toonde geen belangstelling in de hoofdrol. Wilder ging hierna op bezoek bij Mary Pickford, maar tijdens het gesprek besefte hij dat Pickford beledigd zou zijn, indien zij een vrouw moest vertolken die een affaire heeft met een veel jongere man. Tegenover Pickford zou Billy Wilder dan Montgomery Clift hebben gecast. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.