Morgen zal het ook al dertig jaar geleden zijn dat Karel Blondeel in Trier Europees Kampioen werd op de halve triatlon. In 1986 werd hij al in De Rode Vaan geïnterviewd (nr.29 van 1986), ik weet niet weer door wie, alleszins niet door mij. Maar een jaar later nam ik wel deze foto van hem ter gelegenheid van een kwarttriatlon op de Gentse Blaarmeersen.

Karel Blondeel is een triatleet uit Lovendegem, die in zijn carrière negen maal Belgisch kampioen werd in deze discipline, te beginnen in 1985.

In 1988 moest hij bij het Europees kampioenschap middenafstand dat in het Nederlandse Stein werd gehouden genoegen nemen met een zilveren medaille achter de Nederlander Rob Barel (overigens die dag ook aanwezig op de Blaarmeersen), maar twee jaar later won hij op deze afstand in Trier dus wel de Europese titel. Met een tijd van 4:02.25 bleef hij de Nederlander Mark Koks (zilver) en de Italiaan Danilo Palmucci (brons) voor. Ook deze laatste startte trouwens in de Blaarmeersen.

In 2002 heeft Blondeel een punt gezet achter zijn 20-jarige sportcarrière. Hij doet nog wel recreatieve triatlons, maar geen wedstrijden meer op topniveau. Verder is hij nog actief als triatlontrainer. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.