Pierre Rolland (foto’s Erik Westerlinck) heeft gisteren Le Tour de Savoie Mont Blanc op zijn naam geschreven. De renner van B&B Hotels-Vital Concept eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit op de Mont Revard, maar dit bleek ruim voldoende voor de eindzege. Rolland, eerder deze week al winnaar van de etappe naar Valmeinier, begon de slottijdrit met een voorsprong van 1:20 op onze jonge landgenoot Maxim Van Gils, maar deze bleek niet in staat om voor een verrassing te zorgen, integendeel hij verloor zijn tweede plaats nog aan Alexis Guerin.

Pierre Rolland (Gien, 10 oktober 1986) werd in 2007 profrenner bij Crédit Agricole, nadat hij aan het einde van het vorige seizoen al stage liep bij die ploeg. In zijn jaren bij die ploeg boekte Rolland drie overwinningen in kleinere wedstrijden en won hij het bergklassement in de Dauphiné Libéré van 2008. Ook werd hij tweede in de vierde etappe van diezelfde Dauphiné Libéré, op een vrij geaccidenteerd parcours. Zijn grote doorbraak kwam in de Ronde van Frankrijk van 2011, toen hij de negentiende etappe, met aankomst op Alpe d’Huez, won. Dat jaar belandde hij op de elfde plaats in het eindklassement, in de schaduw van Team Europcars kopman Thomas Voeckler, die door een verrassend sterk optreden als vierde eindigde, en greep hij de witte trui van het jongerenklassement. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.