Pierre Rolland heeft Le Tour de Savoie Mont Blanc op zijn naam geschreven. De renner van B&B Hotels-Vital Concept eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit op de Mont Revard, maar dit bleek ruim voldoende voor de eindzege. De dagzege ging naar Gavin Mannion (foto Ray Rogers via Wikipedia). De Amerikaan van Rally Cycling bleek een minuut sneller dan Rolland en boekte zijn tweede opeenvolgende ritoverwinning. Een dag eerder was hij namelijk ook de beste in de bergrit naar Notre-Dame-du-Pré.

In 2013 werd Gavin Mannion (24 augustus 1991) tweede in zowel het jongerenklassement van de Ronde van Californië als in die van de Ronde van Utah.

In 2016 kwam Mannion in de zesde etappe van de Ronde van Korea dicht bij zijn eerste profzege: in een sprint met zes moest hij enkel Jandos Bïjigitov en Grega Bole voor zich dulden. In 2018 won Mannion de laatste etappe in de Ronde van de Gila. In het algemeen klassement eindigde hij, met een achterstand van 52 seconden op Rob Britton, op de tweede plaats.

In 2018 won hij het eindklassement van de Colorado Classic nadat hij met winst in de tweede etappe de leiding in het algemeen klassement pakte. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.