Wereldkampioen Mads Pedersen (bovenstaande foto Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto Erik Westerlinck) liet gisteren in de Ronde van Polen alle andere snelle mannen verrassend achter zich. Na de vreselijke valpartij eergisteren in Katowice, kregen de renners opnieuw een sprintetappe voorgeschoteld. Vanaf de start werd meteen duidelijk dat veel renners nog steeds met hun gedachten bij Fabio Jakobsen zaten. De wedstrijd verliep dan ook aan een gezapig tempo, tot de aankomst in zicht kwam. Uiteindelijk was het Trek-Segafredo dat met wereldkampioen Mads Pedersen verrassend aan het langste eind trok. Topfavoriet Pascal Ackermann en Davide Ballerini vervolledigen de top 3. Pedersen pakt de leiderstrui over van Kamil Malecki. (Sporza)

Mads Pedersen (18 december 1995) is een beloftevolle Deense wielrenner die anno 2019 rijdt voor Trek-Segafredo.
Voornaamste uitslagen
2012
3e etappe Ronde van Istrië
Eind- en jongerenklassement Ronde van Istrië
3e etappe deel A Trofeo Karlsberg
Eind- en jongerenklassement Trofeo Karlsberg
Proloog, 3e (ploegentijdrit) en 5e etappe Sint-Martinusprijs Kontich
Eind-, punten- en jongerenklassement Sint-Martinusprijs Kontich
2013
Parijs-Roubaix, Junioren
2e deel A en 4e etappe Vredeskoers, Junioren
Eind- en puntenklassement Vredeskoers, Junioren
3e deel A, 3e deel B en 4e etappe Trofeo Karlsberg
Eindklassement Trofeo Karlsberg
3e deel A (ploegentijdrit) en 4e etappe Sint-Martinusprijs Kontich
2e etappe deel B Luik-La Gleize
Bergklassement Luik-La Gleize
4e etappe GP Rüebliland
4e etappe Giro della Lunigiana
2014
Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, Beloften
2015
2e (ploegentijdrit) en 3e etappe ZLM Tour
2e etappe Ronde van de Toekomst
2016
Gent-Wevelgem/Kattekoers-Ieper
3e etappe Ronde van Noorwegen
Fyen Rundt
Deens kampioen op de weg, Beloften
2017
Deens kampioen op de weg, Elite
4e etappe Ronde van Poitou-Charentes
Eindklassement Ronde van Poitou-Charentes
3e etappe Ronde van Denemarken
Eind-, punten- en jongerenklassement Ronde van Denemarken
2018
2e etappe Herald Sun Tour
Op 28 maart 2018 werd Pedersen 5e in Dwars door Vlaanderen. Enkele dagen later werd hij 2e in de Ronde van Vlaanderen. Daarna won hij als titelverdediger de individuele tijdrit in de Ronde van Denemarken. De 22-jarige Deen van de nationale selectie was in de straten van Nykobing Falster sneller dan Wout van Aert, die evenwel leider bleef en uiteindelijk ook de Ronde zou winnen. Pedersen werd pas 73ste.

In 2019 heeft hij een knappe zege geboekt in een uitgeregende Eurométropole Tour. Na een fraaie finale met heel wat demarrages van mooie namen was Pedersen de snelste van een groepje achtervolgers op de ontsnapte Tiesj Benoot. Jempy Drucker was 2e, Oliver Naesen 3e. Benoot was duidelijk de meest bedrijvige vooraan. Hij etaleerde zijn WK-vorm en ging in de laatste 2 kilometer alleen. Achter hem nam Stuyven een groepje achtervolgers op sleeptouw in dienst van zijn Trek-ploegmaat Pedersen, die op een indrukwekkende manier uit het peloton naar voren was gesprongen.

Vervolgens heeft hij de 73ste editie van de GP Isbergues gewonnen. De 23-jarige Deen had na 197,3 kilometer 38 seconden voor op zijn Duitse teamgenoot John Degenkolb. De Fransman Christophe Laporte werd derde. Emiel Vermeulen finishte als vierde.

Maar zijn grootste overwinning was natuurlijk in Harrogate toen hij de verrassende wereldkampioen wielrennen bij de profs op de weg is geworden. De 23-jarige Deen vloerde Matteo Trentin en Stefan Küng in een sprint met drie. De Belgen kwamen niet in het stuk voor. Groot favoriet Mathieu Van der Poel wel: hij maakte samen met Gianni Moscon deel uit van de kopgroep, maar op een ronde voor het einde kreeg hij (bijna letterlijk) een klop van de hamer. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.