Miguel Ángel López, die niet in staat was om te schitteren in de koninginnenrit met aankomst op de Col de Beyrède, wou weerwraak nemen in de slotrit van de Tour d’Occitanie. Hij besloot op twee kilometer van de streep te demarreren, maar de Colombiaan van Astana kreeg niet de benodigde ruimte. Uiteindelijk bleek de beloftevolle Benoît Cosnefroy (foto Ray Rogers via Wikipedia) over de beste benen te beschikken. Bauke Mollema eindigde als tweede, voor Thibaut Pinot en Egan Bernal, die zich daarmee verzekerde van de eindzege. 

Benoît Cosnefroy werd geboren in Cherbourg op 17 oktober 1995. In 2015 werd hij tweede in een etappe van de Ronde van de Isard en vijftiende in de Ruota d’Oro. In 2016 werd hij dertiende in de Circuito del Porto, zesde in het eindklassement van de Ronde van Rhône-Alpes Isère en vijfde in de Ronde van Bern. Mede door deze resultaten mocht hij vanaf half augustus stage lopen bij AG2R La Mondiale. Tijdens die stageperiode werd hij tweede op het nationale beloftenkampioenschap op de weg, achter Paul Ourselin en vierde in de wegwedstrijd op het Europese kampioenschap.

In 2017 won Cosnefroy, een maand nadat hij veertiende was geworden in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, de tweede etappe van de Ronde van Rhône-Alpes Isère door met een voorsprong van vijf seconden op het peloton solo als eerste te finishen. Later die maand werd hij zesde in zowel de Ronde van Bern als de Grote Prijs van Plumelec. Eind juli werd Cosnefroy prof bij AG2R La Mondiale. Zijn debuut maakte hij in de Polynormande, waar hij op plek 63 eindigde. Zijn eerste profoverwinning volgde in september, toen hij in de GP van Isbergues de sprint-à-deux won van Pierre Gouault. Vijf dagen later won hij in het Noorse Bergen de wegwedstrijd voor beloften op het wereldkampioenschap, voor Lennard Kämna. Zijn seizoen sloot hij af met een dertiende plaats in de Chrono des Nations.

In 2019 won hij Parijs-Camembert, de Grote Prijs van Plumelec, de Polynormande, de 3e etappe van de Ronde van de Limousin, waar hij ook het eind- en jongerenklassement won. In 2020 won hij de GP La Marseillaise en het eindklassement van de Ster van Bessèges. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.