Martin Sheen (foto Brian McGuirk via Wikipedia) werd geboren in Dayton (Ohio) als Ramón Gerardo Antonio Estévez, maar nam de artiestennaam Sheen aan.

Zijn geboorte verliep niet geheel probleemloos. Daardoor werd zijn linkerarm uiteindelijk 7,5 centimeter korter dan zijn rechterarm. Een gevolg hiervan is dat het trucje waarmee zijn personage Jed Bartlet in The West Wing zijn jasje aantrekt de enige manier is waarop dit Sheen daadwerkelijk lukt.
Martin Sheens moeder sterft erg vroeg. Tien kinderen (negen jongens, één meisje) blijven achter. Vader hertrouwt niet, de kinderen worden gedeeltelijk door nonnen opgevoed. Vandaar dat Sheen zich nu inzet voor de daklozen. Een priester raadt hem aan acteur te worden. Hij doet dit zozeer met hart en ziel dat hij aan “Apocalypse Now” (1979) een hartaanval overhoudt.
Sheen is sinds 23 december 1961 getrouwd met Janet Templeton en heeft samen met haar vier kinderen, die allemaal in het acteervak rolden: Emilio (1962), Ramon (1963), Carlos, beter gekend als Charlie Sheen (1965) en Renée (1967).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.