Gerard Alsteens (foto VRT), alias Gal, tekent al meer dan een halve eeuw zijn commentaar bij de gebeurtenissen in binnen- en buitenland. GAL maakte tekeningen voor De Nieuwe, De Morgen, Humo, Panorama en becommentarieert vooral elke week de actualiteit in Knack.

Hij creëert beelden om ons te laten zien waar het om draait. Boodschap en kunstwerk zijn daarbij één.
Zijn tekeningen bezorgen ons een schat aan tijdsbeelden, een visueel geheugen dat nu al een halve eeuw omspant. Met iedere tekening houdt GAL ons ook een spiegel voor. Want op één of andere manier zijn we er medeverantwoordelijke voor: de milieuverloedering, de schending van de mensenrechten, de wapenwedloop.
Hoewel “GAL spuwt” een periode overspant van 1964 tot vandaag, is de tentoonstelling meer dan louter een overzichtstentoonstelling. De werken werden immers gerangschikt volgens thema’s: armoede en sociale uitbuiting, milieu, verdraagzaamheid, actualiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.