Het is vandaag 120 jaar geleden dat de eerste Michelingids werd uitgegeven. Maar misschien vraagt u zich af waarom het nu precies een bandenfirma was die met dit idee voor de dag kwam?

De broers Edouard en André Michelin begonnen in 1900 met het uitgeven van gidsen om chauffeurs aan te sporen om meer te reizen en op die manier zouden de banden sneller verslijten en zouden zij er dus ook meer kunnen verkopen. Deze gidsen die wezen op restaurants en hotels in Frankrijk waren aanvankelijk kosteloos. Het verhaal gaat dat de gebroeders Michelin een garage bezochten en zagen dat hun gidsen werden gebruikt als ondersteuning van werkbanken.

Tijdens het Interbellum bracht men ook een Michelingids uit voor het oorlogstoerisme. Een voorbeeld hiervan was de gids “L’Yser et la Côte belge” van 1920 die je naar tal van oorlogsrelicten bracht, zoals de meest populaire attractie Batterij Pommern in Koekelare, het voormalige grootste kanon ter wereld. 

Rond 1926 introduceerde men dan de gids met de eerste ster voor restaurants. Later in de jaren dertig werden de tweede en derde ster toegevoegd. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.