Vandaag is het al vijf jaar geleden dat Giorgio Albani (foto’s de Wielersite) is overleden.

’t Kan soms raar gaan, wat perceptie betreft: ik had destijds een prentje van hem in Molteni-trui, maar dan blijkt dat gewoon “het jaar teveel” geweest te zijn: eigenlijk heeft de man zijn hele carrière voor Legnano gereden. Toch is Molteni belangrijk gebleven in zijn verdere leven: als sportdirecteur had hij daar b.v. Eddy Merckx onder zijn hoede!

Een gedachte over “Giorgio Albani (1929-2015)

  1. Jammer van zijn domme beslissing tijdens de tourrit naar Marseille in 1971. Bruyere die in het peloton de sensationele vlucht van Merckx aan het beschermen was reed lek en toen liet Albani de andere Molteni’s (Mintjens, Spruyt, Swerts en Stevens) wachten op Jos. Ze kwamen niet meer terug en konden dus ook geen afstoppingswerk meer doen, enkel Van Schil en Vanspringel waren er nog, waardoor de voorsprong van Merckx ‘slechts’ 1’56” was.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.