Gisteren zag ik toevallig op CAZ de fameuze Don’t mention the war!-aflevering van Fawlty Towers die enige tijd geleden wegens ‘racisme’ van de online streaming-service van de BBC werd gehaald. Akkoord, het is uiteindelijk niet omwille van de gelijknamige hilarische scène (zie eerste beeldfragment hieronder), maar omwille van een discussie met “the major” (Ballard Berkeley, 1904-1988), die moeite heeft om “roetkoppen” en vrouwen uit elkaar te houden, maar uiteindelijk tot het besluit komt: “Ik haat roetkoppen, maar ik hou van vrouwen!” Het is gewoon een illustratie van hoe kierewiet die major wel is en dat vormt de aanloop tot één van de grappigste scènes aller tijden, namelijk als hij denkt dat de elandkop die Basil aan de muur wil hangen ook effectief kan praten (zie tweede beeldfragment hieronder). En die scène wil men ons nu blijvend onthouden!

Deze aflevering is één van de grappigste van de hele serie met verder nog hilarische scènes als the ingrown toenail of the fire drill. Maar the speaking moose vind ik werkelijk het einde. Het is dan ook een schande om de kijkers hiervan te ontrieven omwille van een passage die gewoon een beeld geeft van één van de karakters!

Het Amerikaanse HBO verwijderde eerder reeds de bekende speelfilm Gone With the Wind van het scherm. De verwachting is dat er nog veel meer series en films zullen volgen. Ik voelde het al aankomen: door de Black Lives Matter-beweging zijn omroepen zo beducht te worden beticht van racisme dat ze het zekere voor het onzekere nemen. Alweer een overwinning van de politiek correcten!

In eigen land volgden ook F.C.De Kampioenen al snel met een zogezegd racistische aflevering. Het bleek hier om een reeks flauwe grappen te gaan op de kap van een Kameroenese gastspeler. Maar als men afleveringen van De Kampioenen gaat schrappen omwille van flauwe grappen, dan gaat men nog veel werk hebben! Zo is de aflevering “Xaviera Waterslagers”, waarin Johnny Voners zich voordoet als homoseksueel veel beledigender voor onze homovrienden!

Maar veel erger is eigenlijk nog dat ik in de marge heb vernomen, dat in stilte ook een aflevering met Guy Van Sande werd afgevoerd, omdat die wordt genoemd in verband met een pedofilie-affaire. Als men elke film waarin een acteur of actrice voorkomt die ooit iets heeft mispikkeld gaat afvoeren dan is ook hier het einde niet in zicht!

Ronny De Schepper

Een gedachte over “No more moose from Japan!

  1. Als het zo verder mag worden straks de witten opgelegd te leven als een mechanisch voorwerp, gevoelloos, niks spontaan functioneren, geen eigen mening, alles geprogrammeerd door de anders getinten; past dit in het kader van racistische groeperingen ?voor hen zou cultuur en geschiedenis van en over de witten best wereldwijd gewist mogen worden, alle witten moeten boeten en liefst verdwijnen van de globe.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.