Tijdens de Gentse Feesten 1995 bracht het Nieuw Lyrisch Gezelschap Aruna nog een “Zigeunerbaron” van de traditionele soort. Zo werd Zsupan vertolkt door bariton Jean Segani (hierboven in “Tiefland” in de Opera voor Vlaanderen) en niet door een tenor, zoals Strauss het oorspronkelijk wilde.

Segani zal bij de meesten trouwens nog het best gekend zijn van de Gentse opera onder Karel Locufier destijds en dat was ook het geval voor een aantal andere blikvangers zoals Jacqueline Van Quaille, Jan Joris, Anne-Marie Rogiest en uiteraard Christiane Locufier, zijn dochter. Deze laatste nam ook de regie voor haar rekening, terwijl het orkest werd geleid door Luikenaar Daniel Gazon.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.