De Marmotten zijn een vriendenploeg van Temsese wielerfanaten, die elk jaar gaan fietsen in de Franse Alpen op wereldberoemde cols van de Ronde van Frankrijk. De Marmotten, dat waren chauffeur/duivel-doet-al Lajos Van Peteghem en de ‘coureurs’ Antoine Van Hove, Jacky Van Geeteruyen, Jef Vermeiren en Luc De Ryck. Onder druk van het erfdeel des vleses (zoals Shakespeare het in Hamlet noemde) haakten Lajos en Luc vorig jaar af. De Marmotten gingen door en sinds dit jaar is de plaats van Luc ingenomen door Erik Westerlinck.


De Marmotten logeren in een chalet in Valmeinier op een zijflank van de Télégraphe. Na de top van deze col volgt een 4 km lange afdaling naar Valloire, en daar begint de Galibier.
Het hart van Luc De Ryck slaat nog altijd op het ritme van De Marmotten en met vrouwlief verbleef hij in juli jl. in dezelfde periode als zijn voormalige wielerkompanen in Valloire. Op vrijdag 24 juli vond de uitzending van Vive le vélo plaats aan een afgelegen kapel op de Galibier. De Temsenaars hadden dat via de C.I.A. vernomen en tekenden ’s avonds dan ook present. Ze werden begroet door Paul Herygers, chauffeur van de Eén-equipe, waarna een nieuwe verrassing volgde: onder de 50 personen die de opnamen bijwoonden, waren er nog een 10-tal uit… Temse. Na de uitzending konden de toeschouwers verbroederen met de mensen van Vive le vélo. En er mocht ook aan het wiel gedraaid worden. Onder meer Luc De Ryck maakte daarvan dankbaar gebruik (foto Erik Westerlinck).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.