Zelfde scenario bij de vijftien jaar jongere Vikki Carr. Ook daar houdt de Nederlandse Wikipedia het op een jaar later, maar “On this day” steunt ook hier de datum van de Amerikaanse Wikipedia. Een andere overeenkomst is dat ook Vikki Carr bij ons maar door één hit bekend is, namelijk “It must be him”…

Florencia Bisenta de Casillas Martinez Cardona werd geboren in El Paso en behaalde haar grootste successen dan ook door in het Spaans te zingen. Her numerous Spanish-language hit singles include “Total”, “Discúlpame”, “Déjame”, “Hay Otro en Tu Lugar”, “Esos Hombres”, “Mala Suerte” and “Cosas del Amor“. “Cosas del Amor” spent more than two months at No. 1 on the US Latin charts in 1991, her biggest Spanish-language US hit. Her Spanish-language albums have been certified gold and platinum in MexicoChilePuerto RicoVenezuelaCosta RicaColombia and Ecuador.  After taking the stage name “Vikki Carr”, she signed with Liberty Records in 1962. Her first single to achieve success was “He’s a Rebel“, which in 1962 reached No. 3 in Australia and No. 115 in the United States. Producer Phil Spector heard Carr cutting the song in the studio and immediately recorded a cover version which reached No. 1 in the United States, billed to the Crystals, although this was in fact incorrect as the actual recording artists were The Blossoms. In 1966, Carr toured South Vietnam with actor/comedian Danny Kaye to entertain American troops. The following year her album It Must Be Him was nominated for three Grammy Awards. The title track reached No. 3 on the Billboard Hot 100 in the United States in 1967, sold more than 1 million copies and received a gold disc. In Vlaanderen kwam zij met It must be him, een cover van Gilbert Bécauds Seul sur son étoile, in augustus 1967 bijna in de Ultratop terecht. Carr married Michael Nilsson, a paint company executive, on August 20, 1979. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.