Enig opzoekwerk leert mij dat Ferry eigenlijk een Nederlander was, die geboren werd in 1911 in Indonesië en in 1925 naar Nederland kwam.

Hij is ooit nog trompettist geweest bij bekende orkesten als The Ramblers en The Skymasters. Hij verhuisde in 1942 definitief naar België. Hij overleed in 1991 in New York. Naast een Nederlandse versie van “Rock’n’Rollmops” (het eerste Franse rocknummer, geschreven door Michel Legrand met een tekst van Boris Vian als Mig Bike en V.Sinclair) maakte hij meerdere (Nederlandstalige) covers van bekende rock’n’rollnummers, b.v. uit 1958: “De tovenaar” (“Witch doctor”)/”Rock’n’roll dat blijft bestaan” (“Rock’n’roll is here to stay”). Maar ook in het Frans: EP Rock’n’roll: Ça rock, ça va (Jack Say & Nelly Byl) – Rock’n’roll mops – Quelle affaire ce rock’n”roll (The Saints rock’n’roll van Bill Haley in een vertaling van Nelly Byl) – T’as l’bonjour d’Alfred (Jack Say & Nelly Byl). Nog altijd uit 1958 was er ook de EP Ferry plays charleston: Yes! We have no bananas – Rockin’ the charleston – Yes sir, that’s my baby – Ain’t she sweet (Fontana TE 463 525).

Danny Van Broeck & de website Amour du rock’n’roll

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.