De Drie Tenoren was een gelegenheidsformatie bestaande uit de operatenoren Plácido DomingoJosé Carreras en Luciano Pavarotti, die voor het eerst optrad op 7 juli 1990 in de thermen van Caracalla in Rome, op de avond van de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Italië.

Dit was bedoeld als eenmalige gebeurtenis om de terugkeer op het podium te vieren van Carreras, die aan leukemie had geleden, en om fondsen in te zamelen voor de behandeling van deze ziekte. Het succes was zo groot, dat ze besloten door te gaan. Ze gaven gedurende de jaren negentig verschillende grote concerten en brachten ook een aantal muziekalbums uit. In 2002 traden ze voor het laatst gezamenlijk op. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.