“Oh oh, ik heb zorgen,” lijkt Victor Hugo op bijgevoegde foto te zeggen, want het is vandaag precies 175 jaar geleden dat hij betrapt werd op overspel.

Het is nochtans niet zozeer hij, dan wel zijn partner in crime die zorgen heeft. Laat ik het Alcide even vertellen: “L’écrivain et poète, qui vient d’être fait Pair de France par Louis-Philippe, est pris en flagrant délit d’adultère avec Léonie Briard dans un hôtel du passage Saint-Roch à Paris. C’est le mari de la jeune femme, le peintre Auguste Briard, qui les surprend. La récente distinction qu’a reçue Victor Hugo lui permet d’échapper à la prison. Léonie n’a pas la même chance. Elle est emprisonnée pendant deux mois. Dès le lendemain, tous les journaux parisiens relatent l’événement.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.