Sergio, pseudoniem van Serge Jean Karel Quisquater (Leuven, 5 juli 1965), is een Vlaamse zanger en televisiepersoonlijkheid (foto Raymond Thielens).

Op de middelbare school begon hij al met anderen te entertainen. Zijn eerste plaat werd in 1988 uitgebracht. Hij werd bekend als de mannelijke helft van het duo “Taste of Joy” met zangeres Sandy, de latere Xandee. Ze brachten meerdere singles en albums uit. Later veranderden ze hun naam in Touch of Joy en behaalden ze zelfs internationale successen.
Sinds 1999 presenteerde Sergio verschillende televisieshows. Zijn nummer “Allez Allez Allez” dat geschreven werd ter gelegenheid van het EK voetbal in 2000 was een groot succes.
In 2002 ging hij naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Sister, tezamen met drie Nederlandse zangeressen: Ibernice MacBean, Ingrid Simons en Jody Pijper. Tijdens de nationale preselecties heetten ze nog Sergio @ The Ladies, voor het internationale festival werd het Sergio & The Ladies, vanwege de mogelijke verwarring voor Engelstaligen (Sergio in de vrouwentoiletten). Ze behaalden de dertiende plaats, wat voor Sergio een teleurstelling was. Achteraf werd Sister wel nog een hit in Vlaanderen.
Sergio was in 2004 de manager van de volgende inzending voor het Eurovisiesongfestival, namelijk zijn vroegere partner in Touch of Joy Xandee.
Tot kort na de zomer van 2006 presenteerde hij samen met Geena Lisa Peeters, het zomerse SAM-programma Fata Morgana.
Eind 2006 werd hij samen met Sandrine André de winnaar van Just the Two of Us, een duetwedstrijd op VTM. Eind december raakte trouwens bekend dat de entertainer een exclusiviteitscontract had getekend bij VTM. Hij ging De Foute Quiz presenteren, de Vlaamse versie van het Nederlandse Stenders Late Vermaak.
In het najaar van 2007 heeft Sergio ook de programma’s Ranking the Stars en Sterren Op Het IJs gepresenteerd.
In het voorjaar van 2009 nam hij in Lommel de eigendom van het café The Kings (voorheen Cambrinus café) over.
In 2010 deed Sergio mee aan Expeditie Robinson, waar hij als luie kampleider door het leven ging en er om die reden ook uitvloog.
In 2015 speelde hij Vreselijke Sven in de musical Wickie, de Viking. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.