Vandaag is het vijftig jaar geleden dat de Frimatic-ploegmaten de Portugees Joaquim Agostinho en de Deen Mogens Frey het niet eens raken over wie de negende rit in de Tour (van Saarlouis naar Mulhouse) mag winnen. Daarom vechten ze het maar (letterlijk) uit onder elkaar. Het is uiteindelijk de Deen die aan het langste eind trekt.

Door hun geruzie houden ze volgens de Wielersite op het einde amper drie seconden over op het sprintende peloton (zo herinner ik het mijzelf nochtans niet). Mogens Frey zal op het einde van die Tour ook de allereerste winnaar van de witte jongerentrui worden. Een 59ste plaats in de eindstand volstond hiervoor!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.