Alle Elvis-fans weten hoezeer hij zijn moeder Gladys verafgoodde. Dat hij zijn stiefmoeder niet zou kunnen uitstaan, mag dan ook geen verrassing zijn. Maar volgens dit artikel in The Mirror had hij daar ook alle reden toe…

Na zijn dood liet ze onder haar naam immers twee boeken verschijnen waarin ze allerlei “geheimen” over Elvis verklapte. Zo o.m. dat hij ooit een homoseksuele verhouding had gehad, dat hij eigenlijk zelfmoord had gepleegd en, als klap op de vuurpijl, dat hij een incestueuze verhouding heeft gehad met zijn moeder. Behalve die zogezegde zelfmoord waren dit allemaal zaken die gebeurd waren in een tijd dat zij Elvis niet (persoonlijk) had gekend, maar die waren haar dan zogezegd medegedeeld door Minnie, de gezinshulp die Gladys bij leven en welzijn had bijgestaan.

Geconfronteerd met de verontwaardiging die deze “onthullingen” veroorzaakten, bleek dat Dee eigenlijk wraak wou nemen op het feit dat haar huwelijk met Vernon nooit gewerkt had. En zij “put the blame on Elvis”. Zoals men weet stierf Elvis in augustus 1977 en in november van hetzelfde jaar werd de echtscheiding uitgesproken. Nog eens achttien maanden later, stierf ook Vernon Presley.

Dee Alliot had Elvis al eens zien optreden in 1955, maar het is pas toen haar eerste man Sgt.William Stanley net als Elvis gekazerneerd was in Friedberg (Duitsland) dat ze hem (en zijn vader) voor het eerst ontmoette. Na de dood van Gladys was Vernon ook naar Duitsland gegaan en toen Dee hem opbelde om haar condoleances over te maken, werd ze op de koffie uitgenodigd. Volgens The Mirror had ze eigenlijk op een dineetje met Elvis zelf gerekend, maar toen dat niet doorging, stelde ze zich tevreden met de vader.

In april vroeg ze de echtscheiding aan om met Vernon te kunnen trouwen. Elvis was verontwaardigd dat zijn vader zo vlug aan hertrouwen dacht en weigerde aanwezig te zijn op de plechtigheid. Haar drie zonen uit het huwelijk met Stanley nam Elvis wel op in zijn zogenaamde Memphis Mafia. Dee Alliot zelf stierf op 28 september 2013 op 88-jarige leeftijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.