Het is vandaag 25 jaar geleden dat ik door Het Laatste Nieuws naar de wedstrijd klassieke muziek van Havenfollies (zoals de naam het zelf al zegt: in de Gentse haven) werd gestuurd. Ik denk niet dat het artikel ooit is gepubliceerd, want het was te erg voor de deelnemers. Wie ik daar wel ben tegengekomen was Jacques Raymond (foto) die er ’s avonds moest optreden, samen met Ingriani. Maar die avond zat ik mijn kater door te spoelen op de party van Paul Klinck.

Stijn Van De Velde speelde b.v. zo’n erbarmelijk slechte versie van het eerste deel van het klarinetconcerto van Stamitz dat hij “vroegtijdig afrukte”. Het peil was echter zo erbarmelijk laag dat hij toch nog de derde prijs kreeg. Deze 19-jarige student pedagogische wetenschappen uit Oostakker kwam aan de micro wel gevat uit de hoek.
Mieke De Coussemaker (17) werd tweede met het andante uit fluitconcerto van Mozart
Winnaar werd Stefaan De Smet. Deze 19-jarige student burgerlijk ingenieur uit St.-Amandsberg speelde moeizaam werk van Benoit, Schumann en Joplin. Hij werd echter toch de winnaar bij gebrek aan beter.
Tom Geens bijvoorbeeld, een 17-jarige knaap uit Oostakker, speelde eveneens moeizaam een Polonaise van Chopin. Hij was dan ook pas op 13-jarige leeftijd met de piano begonnen.
Marc Van Moerkerke zorgde (indien nodig) voor de pianobegeleiding. Hij deed dat erbarmelijk, maar dat waren de omstandigheden (de kandidaten, een feesttent enz.) ook, dus hij viel allerminst uit de toon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.