De Amerikaanse bariton Thomas Hampson (foto Franz Johann Morgenbesser via Wikipedia) viert morgen zijn 65ste verjaardag.

Thomas Hampson groeide op in Spokane (Washington). Hij studeerde bij Marietta Coyle, Elisabeth Schwarzkopf, Martial Singher en Horst Günther. In 1980 won hij de tweede prijs bij het Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch en in 1981 de eerste plaats bij de audities van de Metropolitan Opera.

Hampson wordt beschouwd als een van de vooraanstaande baritons van dit moment. Zijn repertoire omvat een lange reeks van rollen, zoals de titelhelden in Mozarts Don GiovanniRossini’s Guillaume TellAmbroise Thomas‘ Hamlet en Tsjaikovski’s Jevgeni Onegin. Verder: Figaro in Rossini’s Il barbiere di Siviglia, Germont in Verdi’s La traviata en Amfortas in Wagners Parsifal. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.