Op bovenstaande foto van Jo Clauwaert: Bob Baelemans van The Pebbles zoals hij te zien was in het Cultureel Centrum van Bornem tijdens het grandioze finalenummer “Gimme some lovin'”. De eerstvolgende optredens van The Pebbles zijn: vrijdag 27 juni 1980 in Antwerpen om 20 u (tijdens een openluchtfestival op de Dageraadplaats), op zaterdag 28 juni zitten ze om 21 u in de sporthal van Meise en op zaterdag 5 juli in de zaal Perfa nabij het station Buist (bij Aalst). Daarna nemen de kiezelstenen vakantie om in optima forma op ons feest te kunnen verschijnen.

Dat het goed gaat met de Belgische rock is niks nieuws. Dat er elke zomer overal festivals te lande zijn evenmin. Het nieuwe is dus alleen dat deze festivals nu voor bijna 100% door Belgische rockgroepen zijn bevolkt. Eens benieuwd wat Louis Baret daarvan zal zeggen…
De Ancienne Belgique — één van de grondleggers van dat succes — draagt ook weer zijn steentje bij. Zo zal er op woensdag 25 juni welhaast evenveel volk komen opdagen voor De Kreuners als voor de werkelijke hoofdmoot van de avond, nl. de Engelse Members (hoe goed hun laatste elpee ons is bevallen lees je in r.v.nr.22).
’s Anderendaags zijn Lou and the Hollywood Bananas, over wie we het vorige week pas hadden, van de partij onder het motto « Belgiës mooisten » (zeg dat wel). Naast hen nog Telex, Plastic Bertrand en vooral Rick Tubbax, de man met de goeie platen en de domme uitspraken.
The Kids van hun kant (ook al vaandeldragers van de huidige hoogconjunctuur) zijn zomaar gratis te beleven in sporthal De Singel in Strombeek-Bever. Och ja, we vergaten erbij te zeggen dat je wel eerst lid moest zijn van jeugdhuis ’t Vensterke, maar voor 100 fr. is dat ook alweer geregeld.
In Kraainem rockt men twee dagen in een grote tent vlak voor Jeugdhuis d’Owaze (Denayerstraat 78). Het begint op vrijdagavond 27 juni met Radio Capitale, maar op zaterdag vliegt men er al ’s namiddags in met Pribabelouba, een plaatselijke groep, de naam zegt het al. Der Polizei is ook van de partij, evenals de Triple-S-band van Simon Shrimpton-Smith. Met Walter Verdin gaan we dan stilaan naar de apotheose toe, namelijk Jo Lemaire plus Flouze. Voor de fuif betaal je 80fr., voor het festival 150, tenzij je CJP-er of TTT-er bent of lid van d’Owaze, dan is het 120 fr.
Jeugdclub Greunenond (Boomkwekerijstraat 176, 1610 Ruisbroek) heeft haar tent langs de Steenweg op Vorst opgeslagen. Op vrijdag 27 juni begint men daar met een retrobal opgeluisterd door het etherisch strijkorkest Parisiana (130 fr.). Zaterdag speelt men zeker met Roland en Big Bill, als opwarmer is er de goede jazzrock-formatie Milkshake Banana (150 fr.). Op zondag 29 juni tenslotte begint men ook reeds om 19 u. met Once More, gevolgd door The Misters, twee groepen die net een nieuwe elpee uit hebben. De finale daarentegen wordt verzorgd door de ouwe rocker Roberto. Kaarten kosten hier weer 150 fr., tenzij in voorverkoop (130 fr.). Dit geldt ook voor de andere avonden.
Once More heeft trouwens een nieuwe single uit met “Dance macabre” (IBC). Live klinkt de groep steviger, maar de basis is er.
Graffiti (“Bring me back” op Skin-rope) is dan weer een hard-rock groep die new wave tracht te spelen.
The Gibson Brothers : Cuba (Biram) — Rerelease n.a.v. het feit dat deze Belgische productie het nu ook internationaal waarmaakt. Evviva el salsa !
Good News : Mea culpa (Biram) – Goedgemaakte disco maar totaal emotieloos.
Domani : Tu es toute ma vie (Biram) — Zo’n typische Italiaanse slow in het Frans van de Vlaamse Nelly Byl door onze plaatselijke BZN.
Een nieuwe Belgische groep uit het Luikse, Box Office, bestaande uit Nadine, Bob, Ali en Mimi (zo staat er hier), heeft een disco-reggae single gemaakt « Dans le bois » (Biram) die het over de taalgrens wellicht wel zal doen, maar hier te velde zal ze wel verdwalen in het bos van dergelijke massa-platen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.