Naast het niet te versmaden prijzenpakket dat de laureaten van de Elisabethwedstrijd steeds te beurt valt, liggen er ook steeds een aantal contracten voor het rapen. De Belgische laureate Véronique Bogaerts b.v. (foto YouTube) zal op dinsdag 24 juni om 20.15u het vioolconcerto in la groot nr.5 (KV 219) van W.A.Mozart vertolken in het Cultureel Centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Zij wordt daarbij bijgestaan door het Mainzer Kammerorchester o.l.v. Gunter Kehr, die verder nog andere werken van Mozart zullen uitvoeren. De prijzen der plaatsen variëren tussen 220 en 350 fr. Plaatsbespreking: 02/771.14.93.

Ook het vijfde Basilica-concert in de O.L.Vrouwbasiliek te Tongeren doet een beroep op een laureaat uit de wedstrijd. En dat er volk naar zal komen kijken dat staat reeds vast, want de keuze is gevallen op de « grote verliezer », de Amerikaan Peter Zazofsky. Op zaterdag 21 juni vertolkt hij om 20 u. twee van de drie werken waarmee hij in de finale te bewonderen was, namelijk het opgelegde stuk van Van Rossem en het concerto van Bela Bartok. De begeleiders zijn ook dezelfde, namelijk het Nationaal Orkest van België o.l.v. Georges Octors. Dit orkest voert ook nog « Aktiabra » uit van Dimitri Sjostakovitsj en « Ein Heldenleben » van Richard Strauss.
De laatste twee concerten in deze cyclus zijn ook interessant. Zo staat zaterdag 28 juni in het teken van het Millenium van Luik. Voor deze gelegenheid wordt niet enkel werk van eigen bodem uitgevoerd (Jongen en Boesmans), er staat zelfs een creatie op het programma : de Symfonie nr.9 “Droomvuur” van Arthur Meulemans. Het Orchestre de Liège staat onder de leiding van Pierre Bartholomée,
De openingsklanken van het slotconcert op vrijdag 4 juli zullen iedereen wel bekend in de oren klinken. Het betreft hier immers het « Te Deum » van Marc-Antoine Charpentier of m.a.w. het Eurovisie-kenwijsje. Het Limburgse Symfonie Orkest en het Koor van de Europese Gemeenschap worden gedirigeerd door Jean Jakus en naast Charpentier kan men ook nog Bernier en Haydn (de Paukenmis) beluisteren. De toegang bedraagt telkens 200 fr., 100 fr. voor groepen, CJP, +3 en Jeugd en Muziek.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.