Morgen zal het al 75 jaar geleden zijn dat mijn ouders verhuisden van de Schoolstraat nr.131 naar Cauwerburg nr.45. Telkens in Temse, uiteraard.

Aangezien dit allemaal vóór mijn geboorte is gebeurd, weet ik daar zelf uiteraard niets van af. Ik heb deze datum gewoon uit het trouwboekje gehaald dat na hun overlijden in mijn bezit is gekomen.
De achtergrond voor deze verhuis is terug te zoeken in het feit dat in de Schoolstraat mijn ouders inwoonden in het (huur)huis van de ouders van mijn vader. En zoals het zo vaak gaat, het boterde niet echt tussen schoonmoeder en schoondochter.
Aangezien ik enkel maar de moeder van mijn vader als grootmoeder heb gekend (mijn andere grootmoeder was al gestorven voor ik was geboren en mijn twee grootvaders stierven toen ik nog heel klein was), was zij zowat een afgod voor mij en in de jaren die volgden en waarbij die ruzie af en toe opnieuw oplaaide, koos ik dan ook steevast partij voor mijn grootmoeder. Achteraf beschouwd zal dat wel niet altijd terecht geweest zijn en zal ik dus mijn moeder daarmee vaak verdriet hebben berokkend, maar ja, als kind besef je dat uiteraard niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.