Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse filmcomponist James Horner (foto FERT98 via Wikipedia) is omgekomen bij een vliegtuigongeluk met zijn eigen privé-vliegtuig.

James Horner werd geboren in Los Angeles en nam reeds op zijn vijfde pianoles. Later studeerde hij aan het Royal College of Music in Londen. Hij ging begin jaren zeventig naar Californië om daar af te studeren aan de University of Southern California in Los Angeles. Horner begon eind jaren zeventig filmmuziek te componeren voor onder meer George LucasSteven SpielbergJames CameronOliver Stone en Ron Howard. Hij componeerde onder andere de filmmuziek van Legends of the FallThe Mask of ZorroThe Legend of ZorroAvatar en Titanic. Voor deze laatste ontving hij twee Academy Awards (filmmuziek en lied). Ook ontving hij twee Golden Globes voor Titanic (filmmuziek en lied) en twee Grammy Awards (beste lied en lied van het jaar). Met de filmmuziek van Glory won hij Grammy Award in de categorie beste instrumentale compositie voor film en televisie. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.