Vijf jaar geleden verscheen het boek van Jan De Smet, “Achteraan het peloton moet ook reclame zijn”…

In dit boek (260 blz.) wordt een mindere periode van de wielergeschiedenis beschreven aan de hand van de avonturen van Ton Vissers, sportdirecteur bij de ploegen Willem II-Gazelle, Gazelle, Canada Dry-Gazelle, Robot-Gazelle, Alsaver, Zoppas, AMKO en Vorselaars Autoschade. De tocht gaat van grote successen ten tijde van Willem II-Gazelle naar steeds minder succes en des te meer moeilijkheden.
Ton Vissers stond echter niet alleen. Ook andere ploegen hadden veel financiële of organisatorische problemen en een aantal daarvan krijgen ook een korte beschrijving zoals de ploegen Peijcom, Wybert-Läkerol, Kela, M.I.C.-Ludo-de Gribaldy, Rompelberg-Bonfrère, Splendor-Presutti, De Onderneming, Piccadilly-Ruysdael, Jet Star Jeans, Bode Deuren en La Cloche.
Het boek is te verkrijgen tegen de kostprijs van 30 euro (+ verzendingskosten 7 euro of voor het buitenland 14 euro, voor zover het binnen de Europese Unie blijft). Er kan gestort worden op rekeningnummer BE91 0017 4852 9676 (BIC GEBABEBB) met vermelding van naam en adres plus het aantal exemplaren. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Jan De Smet (desmetjm@gmail.com of tel. 09/386.21.76).

Een gedachte over “Vijf jaar geleden: “Achteraan het peloton moet ook reclame zijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.