De Koreaan San-ky Kim (foto YouTube) zong tijdens de ECOV-sessies van 1990 als Belfiore in “Il viaggio a Reims” de lof van Frankrijk en was als Don José aan zijn minste prestatie toe. Niet te verwonderen echter want de man stond niet minder dan zeven maal op het podium! Zo zong hij o.a. samen met Martin Keller het duet van Zurga en Nadir uit Bizets “Parelvissers”, was hij in “La Bohème” de Rodolfo van de Tsjechische Helena Kaupova en kweelde hij met zowat alle mannelijke deelnemers de Franz Lehar-hit “Wie die Weiber” om dan tot afscheid samen met Lydia Mila als Violetta de hele groep aan te voeren in het fameuze “Libiamo” uit Verdi’s “La Traviata”. Nou moe!

Following his debut with the Philadelphia Opera Company, tenor San-ky Kim’s career led to Europe, performing in Helsinki, Biel, Bern, Amsterdam, Brussels, Ghent, Lisbon, and Prague before settling in Germany. At the Czech National Opera in Prague, San-ky essayed all of Mozart’s lyric tenor heros, as well as Italian Bel Canto roles of Rossini and Donizetti. San-ky has performed more than 40 major tenor operatic roles throughout the world. San-ky has taught at TCU since 2005 and his research focuses on modern European Art Song repertoire. San-ky served as a Fulbright Scholar visiting professor at Vytautas Magnus University in Lithuania during 2015-16 academic year, aldus de website van the College of Fine Arts in Texas, waar hij dus eveneens les geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.