Het is vandaag zeventig jaar geleden: première van “Lady and the tramp” (in het Nederlands: “Lady en de Vagebond“), de vijftiende grote animatiefilm van Walt Disney.

Het verhaal van de film is gebaseerd op een kort verhaal van Ward Greene getiteld “Happy Dan, The Cynical Dog”. Joe Grant werkte dit verhaal uiteindelijk uit tot het scenario voor de film. De hele film wordt gezien vanuit het perspectief van de honden, waardoor de gezichten van de menselijke personages, maar zelden in beeld komen. In november 2019 bracht Walt Disney Pictures een liveactionremake van de film uit, met dezelfde naam. (Wikipedia)

Walt Disney originally didn’t want to include the ‘Bella Notte’ spaghetti-eating scene, now one of the most iconic moments in the whole Disney canon. Despite the association with Italian food and restaurants, meatballs did not exist in Italy at the time this movie takes place. Beef, at the time, was expensive and hard to get for poor Italians. It was not until Italian immigrants came to America, where meat was cheaper and more available, that meatballs were added to spaghetti and sauce. This means that Tony and Joe are among the first restaurateurs in America to use this recipe. (Internet Movie Database)

Zie ook: “Heeft Rik Van Looy de spaghetti in Vlaanderen geïntroduceerd?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.