Morgen zal het al twintig jaar geleden zijn dat ik met mijn vrouw een ballonvaart boven Temse heb gemaakt. Ikzelf heb claustrofobie en mijn vrouw heeft hoogtevrees, dus vóór het vertrek was het even spannend, maar uiteindelijk was het een fantastische ervaring, waarvan we uiteindelijk spijt hebben dat het slechts één keer heeft plaatsgevonden (zie verder)…

Die ballonvaart was de eerste prijs voor een quiz over sixties-muziek georganiseerd door burgemeester Luc De Ryck in “zijn” gemeentehuis op de markt van Temse. Het was een quiz per koppel, zodat het mijn vrouw was die de prijs in ontvangst mocht nemen uit de handen en vooral met de nodige kussen van niemand minder dan Dave Berry, die een bijzondere band heeft met Temse. Helaas is daar toen geen foto van genomen en moet je het doen met deze foto van Luc De Ryck met Dave Berry. ’s Anderendaags kwamen we Dave (én Luc) trouwens opnieuw tegen op een boottocht op de Schelde samen met mijn ouders.
Het strafste was echter nog dat enige tijd later Dave Berry een optreden gaf in het Waesmeer (in Tielrode, een deelgemeente van Temse) en dat er bij lottrekking opnieuw een ballonvaart werd weggegeven. En je mag eenmaal raden wie de gelukkige winnaar was! Helaas hebben wij die tweede ballonvaart als geschenk aan een vriendin gegeven… die er nooit gebruik van heeft gemaakt! Daar hebben wij achteraf toch wel heel veel spijt van gehad.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.