Bij een ongeval langs de Peerstalstraat in Wingene is vijf jaar geleden rond vier uur een koppel om het leven gekomen. Hun wagen ging na een bocht van de weg af en belandde aan de overkant van de weg tussen Hertsberge en Wingene in de gracht tegen een duiker. De dodelijke slachtoffers zijn ex-beroepswielrenner Wilfried David (69) en zijn echtgenote Sonja Rommelaere (66), meldt Het Laatste Nieuws.

78 wilfried david

Voor de man en de vrouw kon geen hulp meer baten. “De twee inzittenden waren bij onze aankomst al overleden”, aldus luitenant dienstchef Marnix Deroo van de brandweer van Wingene. Een deskundige van het Brugse parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken.
Wilfried was beroepsrenner van 1968 tot 1976. Hij was onder meer knecht van Walter Godefroot. Zelf won hij de Ronde van België als neoprof in 1968 (foto 1). Als neoprof won Wilfried in 1968 ook de rit over de Mont Faron in Parijs-Nice en werd hij vierde in het eindklassement.
Dat hij een echte ronderenner was, bewijst ook zijn tweede plaats in de Vuelta van 1971 (na Ferdinand Bracke maar vóór Luis Ocana). In de Tour van 1972 kwam hij met zes minuten voorsprong boven op de Col d’Aubisque, maar moest met pech van de fiets. Hij moest een kwartier wachten op hulp. Zo verloor hij een rit die hem nog moeilijk kon ontglippen. Een jaar later won hij dan toch een rit in de Ronde van Frankrijk (de 15de etappe met aankomst in Fleurance). Dat jaar won hij ook de Ronde van Romandië. Hij sloot zijn carrière op gepaste wijze af met een tweede plaats in de Ronde van België 1976 (foto 2), achter Michel Pollentier, maar vóór Freddy Maertens!
Tot 2011 baatte hij samen met zijn echtgenote café-restaurant Munckhove in Ruddervoorde uit. Eind dat jaar brandde het pand helemaal af.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.