Na een doctoraalstudie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen volgde Nienke Oostenrijk (foto YouTube) een zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze haalde in 1993 bij Margreet Honig haar UM diploma. Ook volgde zij masterclasses bij onder anderen Arleen AugérElly Ameling en Robert Holl. Ze volgde ook cursussen aan de operastudio van Salzburg en was te horen in “L’inganno felice” (Transparant), “Le roi David” (Honegger), “Der Schauspieldirektor” (Mozart) en “La bohème” (Musetta). Ze is een zuster van hoboïste Pauline Oostenrijk. Samen maakten zij een cd met de aria’s van Bach voor sopraan en hobo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.