De Britse actrice Elizabeth Hurley, vooral bekend vanwege haar Versace-jurk op de première van “Four weddings and a funeral” (foto), viert vandaag ook al haar 55ste verjaardag.

Ze maakte haar filmdebuut (en ging al meteen helemaal naakt) in Aria (1987). Aria zijn eigenlijk tien korte films die elk geregisseerd zijn door andere regisseurs. Elke korte film gebruikte een bekende aria als soundtrack die op een andere, onverwachte manier werd geïnterpreteerd.
De volgende film die op haar naam staat is Remando al viento (1987) van Gonzalo Suarez. Hierin speelde ze Mary Godwin (de schrijfster van Frankenstein) naast Hugh Grant, die gestalte gaf aan Lord Byron. Ze zullen uiteindelijk dertien jaar samen zijn, van 1987 tot 2000. De relatie liep spaak omdat Grant betrapt werd met prostituee Divine Brown. Elizabeth en Hugh herstelden pas in 2005 hun relatie. Liz Hurley vroeg zelfs aan Hugh Grant of hij getuige wil zijn op haar huwelijk. De actrice gaf op 2 maart 2007 immers haar ja-woord aan Arun Nayar, een 46-jarige Indiase miljonair, die ze kende sedert 2003, kort na de breuk tussen Hurley en producent Stephen Bing, de vader van haar zoontje. In december 2010 maakte de actrice bekend dat zij en Nayar reeds enkele maanden uit elkaar waren. Bijna een jaar later, in oktober 2011, werd bekend dat Hurley verloofd is met de internationaal bekende Australische cricketer Shane Warne. In 2013 werd ook deze verloving echter beëindigd.
Ondertussen had ze als actrice in 1988 naam gemaakt door haar optreden in de BBC-miniserie Christabel. Haar eerste Hollywoodfilm was Passenger 57 (1992), een actiefilm met Wesley Snipes. Hurley keerde twee jaar later echter gedesillusioneerd terug naar haar geboorteland. In 1994 zette ze samen met Hugh Grant Simian Films op, waarvoor ze tegenwoordig films produceert, bijvoorbeeld Mickey Blue Eyes (1999) met Hugh Grant in de hoofdrol. Naast het produceren ging ze ook door met acteerwerk, b.v. in de eerste twee Austin Powers-films.

Referentie
Ronny De Schepper, Zo mooi, zo Brits en zo alleen, De Rode Vaan nr.6 van 10 februari 1989

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.