Nancy Sinatra, de dochter van zanger Frank Sinatra en zijn toenmalige vrouw Nancy Barbato, viert vandaag haar tachtigste verjaardag.

Ze trouwde in 1960 met het tieneridool Tommy Sands en had een klein, maar gesmaakt hitje met “Like I do”. Ze brak echter pas echt door nadat ze in 1965 was gescheiden. Haar bekendste lied is These Boots Are Made for Walkin’ uit 1966. In 1967 stond ze samen met haar vader in de hitparade met het duet Something stupid. In datzelfde jaar zong ze ook de titelsong voor de James Bond-film You Only Live Twice. Nancy Sinatra was asked to perform the title song after her father Frank passed on the opportunity. Apart from Julie Rogers, who sang the “original” theme song, other performers considered were Aretha Franklin and The Walker Brothers. Nancy Sinatra was the first non-British singer to perform a theme song for a James Bond movie. In The Nation’s Favourite Bond Song (2015), shown in Britain, it was revealed that she was so nervous about doing it that it took twenty-five different takes, and the final song used in the film was made up of the best parts from each recording. John Barry reportedly cobbled together the eventual theme song. Nancy Sinatra’s usual producer Lee Hazlewood produced a radio-friendly version, which double-tracked Sinatra’s voice, and added back-up session singers to cover her vocal deficiencies. (IMDb)

De meeste van haar nummers waren inderdaad producties van Lee Hazlewood en samen met hem nam ze nog enkele hits op als Jackson en Summerwine. Ze speelde in een aantal films waaronder The Wild Angels van Roger Corman met Peter Fonda en Bruce Dern en Speedway (1968) met Elvis Presley. In de jaren 70 deed ze het rustig aan wat haar muzikale carrière betreft en stopte ze helemaal met acteren om zich te kunnen toeleggen op het moederschap. Ze heeft twee dochters van Hugh Lambert, die in 1985 stierf. Tien jaar later maakte ze een comeback met naaktfoto’s voor Playboy, ze was toen 55.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Nancy Sinatra wordt tachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.