Simply Red is een zesmansformatie uit Manchester die eigenlijk maar rond één persoon draait, de roodharige zanger-componist Mick Hucknall. Toch is de groep niet genoemd naar zijn haarkleur, maar wel naar de kleuren van de voetbalclub Manchester United.

Alhoewel Hucknall vóór de vorming van de groep in 1985 zanger was in een punkgroep (The Frantic Elevators) en de ruggengraat van zijn muzikanten uit Durutti Colum werd gerecruteerd, wil Simply Red vooral naam maken als soulgroep. Naar mijn mening hebben echter noch de stem van Hucknall, noch zijn muzikanten daarvoor de juiste sound. Neem nu de single-hit “The right thing” uit de elpee “Men and women” (1987). Een knap nummer inderdaad… indien het zou worden gezongen door bijvoorbeeld Rod Stewart. Nee, geef mij dan maar het meer ingetogen materiaal zoals “Holding back the years” uit de eerste elpee “Picture book”. In de 21ste eeuw leerde Hucknall zich helemaal als een asshole kennen toen hij als persoonlijke vriend van premier Blair de vurigste aanhanger van diens oorlogspolitiek in Irak werd. Op zich is het een opinie als een andere, maar Hucknall maakte zich totaal onmogelijk door alle vredesbetogers meteen ook als aanhangers van Saddam Hoessein af te schilderen. Fucknall!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.